Protein Kaçağı Bitkisel Tedavi
Böbrekte Protein Kaçağına İyi Gelen Bitkiler
7 Ekim 2016
Böbrekte Protein Kaçağı Hakkındaki Tüm Sorular
Böbrekte Protein Kaçağı Hakkındaki Tüm Sorular
16 Kasım 2016

Protein Kaçağı Tedavisi

Protein Kaçağı Tedavisi

Protein Kaçağı Tedavisi

Uzman Desteği Alın

Protein Kaçağı Tedavisi

Protein kaçağı tedavisi, böbrekte protein kaçağı tedavisi, idrarda protein kaçağı tedavisi hakkında bilgi amaçlı makale.

Protein kaçağı tedavisi iki ana kategoriye ayrılabilir. İlki medikal tedavidir. İkinci yöntem ise bitkisel tedavi yöntemleridir.

Protein Kaçağı Medikal Tedavi

Protein Kaçağı Nedir ?

Protein kaçağı tedavisi, böbrekte protein kaçağı proteinüri ya da mikroalbuminüri, idrar örneklerinde protein oranının normal seviyelerinin üzerinde olması durumudur. Protein miktarının belirlenmesi amacıyla idrar tahlili yapılmalı ve bazı maddelerin incelenmesi gerekir. Normal idrardaki kalitatif şeklinde protein oranı negatif halde olmalıdır. 24 saatlik olan idrarda 1-14 mg / dl oranında protein bulunabilir. Bu değerlerin üzerinde protein olursa, bu patolojik şeklinde kabul edilir. Sabah ilk idrarda proteine bakılmalıdır. Sağlıklı bir kişi idrarla birlikte çıkardığı proteinin yaklaşık 10-15 mg kadarı albümindir. Kalan bölümü de farklı plazma proteini ile renal hücrelerden köken almış glikoproteinlerden oluşur. Ateşli hastalıklar, egzersiz yapılması ya da ağır dehidrasyon olması böbrek hastalığı bulunmayan kişilerde proteinüri sebebi olabilir.

Protein kaçağına olmasına neden olan etkenler arasında böbrek enfeksiyonları, nefrit, şeker hastalığı, gebelik toksemisi, ağır anemi ve şok. Bununla birlikte konjestij kalp yetmezliği, yanlış kan transfüzyonu, renal ven trombozu, bazı karaciğer hastalıkları, prostat, üreterler, üretra taşları sorunlardır. Hastalarda sık idrara çıkma, idrarın rengi, kokusu ve miktarı değerlendirilmelidir. Bunun yanında yüksek kan basıncı, kemik ağrıları, nefes ağrısı, idrarda protein olması, konsantrasyon azlığı ve iştahsızlık. Aynı zamanda kandaki üre ve kreatinin değerlerine de bakılmalıdır.

Protein Kaçağı Tedavisi

Protein kaçağı erken aşamada fazla bulgu vermediğinden, tedavi edilmesi için bunlara özen gösterilmelidir. Belirli aralıklarla yapılan tetkikler sırasında kanda ve idrarda böbreklerle alakalı değerlere de bakılmalıdır. Alınacak bu önlem bile böbrekte protein kaçağının erken aşamada belirlenmesini ve tedavi edilmesini sağlar. Bu sayede böbrek yetmezliğine kadar gidecek süreçte engellenmiş olur.

Yapılan idrar tahlili sırasında protein belirlenmişse, başka tetkiklerde yapılabilir. Tedavide öncelikle kan şekeri damarları bozduğundan kontrol altına alınması gerekir. Kanda bulunan fosfat, oksalat kristalleri idrarda fazla doymuş halde olabilir. Bu durumda idrar bunları eritemez ve tıkanıklıklar oluşur. Bunlar ve tansiyon böbreklere basınç yapar ve sonuçta böbrekte yapısal bozukluk ortaya çıkar. Buna neden olmadan bazı önlemler alınır. Hastaya doktor kontrolünde uygun diyet programı hazırlanır. Bu sayede sıvı ve elektrolit dengesi sağlanmış olur. Eğer kansızlık varsa, buna yönelik tedavi de uygulanır. İleri aşamalarda hastalara diyaliz ve böbrek nakli yapılması gerekebilir.

Protein Kaçağı Bitkisel Tedavi

Son yıllarda Ülkemiz de ve Dünyada bitkisel ürünler ile tedavi konusunda yoğun bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Tedavi için öncelikle protein kaçağı nedeni çok önemlidir. Bu neden doğrultusunda tedavi uygulanması halinde başarı oranı oldukça yüksektir. Kaliteli bitkiler kullanılarak hazırlanmış kürler sayesinde bu durumdan kurtulmanız artık mümkün. Şimdi size kür içerisindeki bitkileri tek tek tanıtalım.

Çörek otu : Ezher Üniversitesinden araştırmacılar çörek otundaki anti enflamatuar özelliğin böbrek rahatsızlığına olan etkisi üzerine bir çalışma yapmışlardır. Doxorubicin maddesi vasıtasıyla fareler üzerinde yapılan çalışmada çörek otundaki etkin özellik idrar yoluyla protein ve albümin atımını yavaşlattığı tespit edilmiştir. Ayrıca çörek otunun böbrekte meydana gelen olumsuz etkileri yavaşlatan anti oksidan madde içerdiği görülmüştür. Bu da anti enflamatuar özelliğin böbreği hasta olmaktan koruyan bir rolünün olabileceğini göstermektedir. (kaynak:gidaraporu com)

Alıç : Yüksek olan tansiyonumuzu düşürerek normal hale gelmesini sağlar. (kaynak:bitkirehberi net)

Panax : Yüksek tansiyonu olan kişilerde faydalıdır. Diabet ve anemi gibi hastalara iyi gelir. Damarları tedavi edici özelliği vardır. (kaynak:cevapsepeti com)

Biberiye : Zihni açar, guatra, kalp ve damar hastalıklarına, kanı temizleye ve uykusuzluğun giderilmesine yardımcı olur. (kaynak:bitkirehberi net)

Rezine : Herhangi bir şikâyet hissedilmeksizin C ve B vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum ve potasyum minerallerini barındırmaktadır. Bundan ötürü vücudu güçlendirmek amacıyla kullanılabilir. (kaynak:bilgihanem com)

Ihlamur : Vûcut direncini artırarak tedaviye yardımcı olur. (kaynak:saglikaktuel com)

Kuşburnu : Etkin bir kan temizleyici,barsak yumuşatıcı, kurt düşürücü özelliğe sahiptir. Kuşburnu, C Vitamini zenginliğinden ötürü vücudun gelişmesini düzenler. (kaynak:hakaynasi com)

Aslan Kuyuruğu Otu : Kardiyak yetmezliğin tedavisi (kalp yetmezliği), Yüksek kalp hızı veya kalp aritmilerinin tedavisi. (kaynak:alternatifterapi com)

Havuç Tohumu : Havucun sebze olarak yenen kökü özellikle provitamin A açısından çok zengindir.  B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri bulunmaktadır. Bununla birlikte potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum mineralleri, karbonhidrat bulunur. (kaynak:sagligin net)

Protein kaçağı tedavisi hakkında merak ettiğiniz şeyler hakkında bilgi amaçlı yazılmış makale. Protein kaçağı tedavisi hakkında yazılan makale bilgi amaçlıdır. Protein kaçağı tedavisi hakkında detaylı bilgiyi Uzman Hekimden almanız daha doğru olacaktır.

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.