Protein Kaçağı Nasıl Düşürülür

Ahmet Maranki Protein Kaçağı Bitkisel Tedavi
25 Nisan 2018

Protein Kaçağı Nasıl Düşürülür

bobrekte-protein-kacagi-nedenleri

bobrekte-protein-kacagi-nedenleri

Uzman Desteği Alın

 

Protein Kaçağı Nasıl Düşürülür

Protein kaçağı nasıl düşürülür, protein kaçağını önleyen besinler, protein kaçağı nasıl önlenir ve böbrekte protein kaçağı hakkındaki tüm sorular. Protein kaçağı nasıl düşürülür sorusuna cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale.

Protein kaçağı nasıl düşürülür sorusunun cevabını makalemizi okuyarak bulabilirsiniz. Böbrekte protein kaçağı hakkındaki tüm sorular ın cevaplarını diğer bilgi amaçlı makalelerde yer almaktadır.

İdrarda protein kaçağı nasıl düşürülür sorusuna cevap vermeden önce protein kaçağı hakkında kısaca bilgi verelim.

İdrarda Protein Fazlalığı Neden Olur ?

Protein fazlalığı neden olur sorusuna iki faklı şekilde cevap vermek gerekmektedir. Bunlar geçici protein kaçağı bir diğeri ise sürekli olan protein kaçağı durumudur.

Sürekli Olan Protein Fazlalığı Nedenleri ?

Sürekli yani kronik olarak idrardaki protein değerlerinin yüksek çıkması nedenleri olarak şunlardır. Başlıca amiloidoz, bazı ilaçların yan etkileri, kronik böbrek hastalıklarıdır. Aynı zamanda diyabet, böbrek iltihabı, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, böbrek enfeksiyonu, anemi başlıca nedenleridir.

Protein Kaçağını Önleyen Besinler

Alıç : Yüksek olan tansiyonumuzu düşürerek normal hale gelmesini sağlar. (kaynak:bitkirehberi net)

Kuşburnu : Etkin bir kan temizleyici,barsak yumuşatıcı, kurt düşürücü özelliğe sahip olan Kuşburnu. C Vitamini zenginliğinden ötürü vücudun gelişmesini düzenler. (kaynak:hakaynasi com)

Rezine : Herhangi bir şikâyet hissedilmeksizin C ve B vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum ve potasyum minerallerini barındırır. Bundan ötürü vücudu güçlendirmek amacıyla kullanılabilir. (kaynak:bilgihanem com)

Aslan Kuyuruğu Otu : Kardiyak yetmezliğin tedavisi (kalp yetmezliği), Yüksek kalp hızı veya kalp aritmilerinin tedavisi. (kaynak:alternatifterapi com)

Havuç Tohumu : Havucun sebze olarak yenen kökü özellikle provitamin A açısından çok zengindir. Bunun dışında B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri. Potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum mineralleri, karbonhidrat bulunur. (kaynak:sagligin net)

Panax : Yüksek tansiyonu olan kişilerde faydalıdır. Diabet ve anemi gibi hastalara iyi gelir. Damarları tedavi edici özelliği vardır. (kaynak:cevapsepeti com)

Çörekotu : Ezher Üniversitesinden araştırmacılar çörek otundaki anti enflamatuar özelliğin böbrek rahatsızlığına olan etkisi üzerine bir çalışma yapmışlardır. Doxorubicin maddesi vasıtasıyla fareler üzerinde yapılan çalışmada anti enflamatuar (çörek otundaki etkin özellik). İdrar yoluyla protein ve albümin atımını yavaşlattığı tespit edilmiştir. Ayrıca çörek otunun böbrekte meydana gelen olumsuz etkileri yavaşlatan anti oksidan madde içerdiği görülmüştür. Bu da anti enflamatuar özelliğin böbreği hasta olmaktan koruyan bir rolünün olabileceğini göstermektedir. (kaynak:gidaraporu com)

Ihlamur : Vûcut direncini artırarak tedaviye yardımcı olur. (kaynak:saglikaktuel com)

Biberiye : Zihni açar, guatra, kalp ve damar hastalıklarına, kanı temizleye ve uykusuzluğun giderilmesine yardımcı olur. (kaynak:bitkirehberi net)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.