Protein kaçağı İbrahim Saraçoğlu, idrarda protein kaçağı İbrahim Saraçoğlu. İdrarda protein kaçağı İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleri hakkında yazılmış makale.
İdrarda protein kaçağı İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleri sitemizde tavsiye olarak yer almaktadır. Bu makale profsaracoglu com sitesinden alınmıştır. Protein kaçağı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Öncelikle protein kaçağı hakkında kısaca bilgi verelim.
Böbreklerde protein kaçağı belirtileri başında şeker hastalığı, böbrek enfeksiyonları, ateşli hastalıklar gibi durumlardan sonra ortaya çıkar. Fakat en çok şeker hastalarında görülür. Hasta kişilerde idrarın rengi, sık idrara çıkma, idrarın kokusu ve miktarı değerlendirilir. Bunların yanında kandaki üre, iştah durumu, kreatin değerleri, yüksek kan basıncı değerleri de kontrol edilmelidir.
Böbrekler de protein kaçağı proteinüri veya mikroalbuminüri seviyesinin idrar örneklerinde protein oranının yüksek olması durumudur. Sağlıklı bir kişide 24 saatlik idrarda 1-14 mg/ dl oranında protein kaçağı bulunabilir. Bu değerlerin üzeri ise sorunun başlangıcı demektir.
Hazırlanışı ve Kullanımı
Kaynamakta olan 1,5 su bardağı klorsuz suya 7-8 adet saplarıyla beraber maydanoz atınız. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5 dk demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alınız ve süzerek ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra sabah kahvaltısından 1 saat önce 1 su bardağı içiniz.
Aynı gün akşam yemeklerinden 2 saat sonra kaynamakta olan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı yaban kekiği atınız. Ağzı kapalı olarak 3 dk demleyiniz demleme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alınız ve süzerek ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra 1 su bardağı içiniz.
Tavsiye
Uygulamaya 1 ay boyunca ara vermeden devam ediniz ve kürü sonlandırınız. Uygulamaya 2 hafta ara vererek tekrar 1 ay boyunca uygulayabilirsiniz.
Uyarı
Her defasında taze hazırlayınız içimi kolay olsun diye içerisine limon, şeker vs. ilave etmeyiniz.
Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.
bobrekte-protein-kacagi-nedenleri
idrarda-protein-fazlalığı-nedir